Med et jordvarmeanlæg kan du opvarme din bolig og dit brugsvand med solens stråler
Måske vil du kunne spare en del på varmeudgifterne samtidig med, at du får en miljøvenlig og bæredygtig løsning. Afhængig af din boligs nuværende varmekilde, vil din husstands Co2 udslip kunne reduceres markant og det er dokumenteret, at varmepumper har en positiv effekt på boligens indeklima.
Overvejer du at få jordvarme, hjælper vi dig gerne videre. Vi holder til i Kerteminde men opererer også i Munkebo, Nyborg og omegn, så tag fat i os, hvis vi skal kigge forbi og gennemgå mulighederne i din bolig.
Hvordan fungerer et jordvarmeanlæg?
Med et jordvarmeanlæg opvarmer du din bolig og dit brugsvand med energi fra solen. Et jordvarmeanlæg består af en jordvarmepumpe, der placeres inde i huset og en væskefyldt jordvarmeslange, der graves ca. 1 meter ned i det øverste jordlag i haven.
Når solen varmer jorden opsamles varmen i jordvarmeslangen. Væsken fra slagen pumpes ind i jordvarmepumpen, hvor varmen trækkes ud og giver varme til huset.
Jordvarmeanlægget fungerer også når solen ikke skinner. Selvom det er frostgrader og solen ikke skinner igennem længere tid, har jorden en temperatur, der er høj nok til, at jordvarmeanlægget leverer varme til huset.
Hvor meget jordvarmeslange, der skal graves ned afhænger blandt andet af, hvor stor boligen er. Man skal ikke være bekymret for støj fra varmepumpen – den er meget lydsvag, og generer derfor ikke selvom den står indenfor.
Der er mange gode grunde til at vælge jordvarme:
- Man anvender solen som varmekilde
- Solen er gratis, og en ideel mulighed for at blive uafhængig af stigende priser på f.eks. olie og gas
- Løsningen kører på el og leverer typisk 3 – 4 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi
- Prisen på el bliver billigere, når man har registreret, at man bruger jordvarme som opvarmning i sin bolig
- Minimal vedligeholdelse – skal efterses én gang om året
- Lang levetid på anlægget