Renovering af faldstamme

Mange ældre boliger har faldstammer fra dengang ejendommen blev bygget. Faldstammer kan med fordel renoveres inden uheldet er ude - er uheldet ude bør skaden udbedres hurtigst muligt. Udskiftning til nye rør kan undgås - vi er klar med en hurtigere løsning.

​En TV-inspektion af faldstammen kan afgøre, om der er en skade eller en begyndende skade. I tilfælde af en konstateret skade bør der hurtigt tages stilling til, om faldstammen skal udskiftes til en ny eller om det eksisterende skal renoveres. I nogle tilfælde kan der være tale om en kombination, hvor dele af faldstammen udskiftes og andre renoveres.

Hvilken metode, der kan anvendes hænger blandt andet sammen med skadens omfang, faldstammens tilstand og levetid samt krav til den nødvendige bortledning af spildevand. En faldstamme kan renoveres på to måder – enten ved strømpeforing eller ved coating.

Strømpeforing:

Ved strømpeforing indføres en slidstærk plastforing i det eller de gamle rør. Rent praktisk sker det ved, at en såkaldt polyesterstrømpe imprægneres med kunstharpiks, indføres i røret med trykluft og tilføres varme så strømpen hærder.

Efter hærdning vil produktet udgøre et selvbærende rør, hvilket betyder, at styrken af røret er uafhængig af den eksisterende faldstamme. Strømpeforing kan således også anvendes, hvis der er huller i faldstammen.

Coating:

Ved coating sprøjtes hærdeplast med en roterende dysse, der slynger materialet ud på den indvendige overflade i faldstammen. Arbejdet overvåges af et kamera, der er monteret på dyssen. Der sprøjtes typisk i tre lag, så der dannes en tynd coating, der giver et selvbærende rør med en jævn og elastisk overflade.

Inden coating afrenses faldstammen grundigt med spuler og kæder, så coatingen hæfter på en rengjort flade.

Hvilken renoveringsmetode skal man vælge?

Faldstammens tilstand er afgørende for om den skal skiftes eller om renovering er en mulighed.

Er det muligt at renovere en faldstamme ved hjælp af coating eller strømpeforing vil det kunne gøres væsentlig hurtigere end en udskiftning. Omkostningerne vil ligeledes kunne begrænses, da man undgår nedtagning og reetablering af rørkasser, skabe, lofter og udstyr i køkken og baderum.

Uanset om du ønsker udskiftning af faldstamme eller renovering af eksisterende, har vi kompetente medarbejdere til at udføre opgaven.

Vil du høre mere om mulighederne for renovering af din faldstamme eller have vurderet faldstammens tilstand, så kontakt os, så vi kan få en snak om mulighederne hos dig.

Få et uforpligtende tilbud på professionel VVS-arbejde​

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kunne du tænke dig et uforpligtende tilbud?